Zdravi grad u Portugalu

Drugi sastanak partnera europskog projekta „Klimatske promjene zaslužuju biti u nastavnim planovima i programima“ financiranog putem Erasmus+ programa KA210 održao se krajem rujna u gradu Penafiel Porto u Portugalu .

Partnerstvo na projektu čine 3 škole: L.T. Halkis iz Grčke, Hoca Ahmed Yesevi Anadolu Lisesi iz Eskişehira, Turska, ESCOLA SECUNDÁRIA DE PENAFIEL iz Portugala, naš Zdravi grad i Sveučilišta Pitsesti iz Rumunjske. Predstavnice Sveučilišta Pitsesti su u okviru sastanka u Portugalu predvodile radionice o izradi digitalnih igara putem aplikacija Bamboozle, Learning Apps. , Wordwall i Educaplay.  Sudionici radionica, predstavnici projektnih partnera, izradili su barem jednu igru na temu klimatskih promjena. Igre su namijenjenjene srednjoškolcima škola uključenih na projektu. 30 učenika je testiralo i evaluiralo svaku pojedinu igru.

Sudionici sastanka su obišli povijesne spomenike, upoznali se s kulturnom baštinom te s mjestima od općeg interesa. Posjetio se reciklažni centar koji između ostalog prikuplja i reciklira papir iz cijele regije. Sustav reciklažnih dvorišta u ovom dijelu Portugala uvelike pridonosi očuvanju prirodnih resursa.

Sljedeći susret, sastanak projektnih partnera, je planiran za proljeće, a održati će se na otoku Halki u Grčkoj.