Završna konferencija projekta ECOMAP

Kao komunikacijski voditelji uspješno privodimo kraju i ovaj projekt. U organizaciji voditelja projekta, Općina Podstrana, koordinatorice projekta gđa. Andrijane Dedić, 7.6.2022. organizirana je Završna konferencija projekta. Završnu konferenciju je pozdravnim govorom otvorila Koordinatorica projekta, a gdin. Mijo Dropuljić, načelnik općine Podstrana, gđa. Ivana Živković, predstavnica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, gdin. Michele Polenta, Član Vijeća za okoliš Općine Ancona i gđa Marinka Kutle, Nacionalna koordinatorica Plave zastave iz udruge Lijepa Naša su upriličili otvorenje Konferencije svojim pozdravnim govorima.

Voditelji pojedinih paketa su izložili ostvarene rezultate te je zaključeno kako su rezultati impresivni, a projekt izuzetno vrijedan.

U okviru Završne konferencije, dan prije, 7.6.2022., organizirane su posjete pilot lokacijama u lučicama Šinut i Strožanac gdje se, osim posjete pilot lokacija izvršilo i podizanje Plave zastave i to na lokacijama lučice Špinut i Strožanac te na plaži u Strožancu. Podizanje Plave zastave u Špinutu je upriličio Gdin Stipe Čogelja, dožupan Splitsko – dalmatinske županije.

Zdravi grad je na konferenciji, odnosno gđa. Zorana Škare, asistentica za komunikaciju, izložila rezultate komunikacijskog paketa koji je u cijelosti odrađen dosegnuvši više nego projektom planirane brojke ciljane skupe. Zdravi grad je u okviru projekta vršio sveobuhvatnu koordinaciju aktivnosti vezanih za vidljivost, promociju projekta i dijeljenje rezultata projekta putem web stranice projekta, otvorenih društvenih mreža, putem radija i televizije, e-mail kampanjom, kampanjom na društvenim mrežama. Udruga je u okviru projekta organizirala i uspješno odradila 3. međunarodni kongres – Era nove ekonomije i novih zanimanja – plave inovacije i plava zanimanja. Organizirano je i niz uspješnih edukacija.

Zdravi grad nastavlja i dalje s promotivnim aktivnostima u okviru projekta RESISTANCE, koji je isto tako sufinanciran iz programa Interreg Italija Hrvatska kroz koji će se kapitalizirati rezultati ECOMAP-a i drugih Interregovih projekata koji su partnerstvu projekta.

Infrastrukturna ulaganja, nabava opreme, edukacije i promotivne aktivnosti projekta ECOMAP doprinijele su poboljšanju kvalitetu mora te povoljšanju upljavljanja lučicama obuhvaćenima projektom.

Objavljeni sadržaj isključiva je odgovornost udruge Zdravi grad.