Predstavljanje projekta ITACA na Trećem međunarodnom kongresu “Era nove ekonomije i novih zanimanja – Plava ekonomija i Plave inovacije”.

Predstavili smo projekt ITACA na Trećem međunarodnom kongresu “Era nove ekonomije i novih zanimanja – Plava ekonomija i Plave inovacije”.

ITACA se bavi konkurentnošću jadranskog ribarskog sektora, potičući uvođenje plavih inovacija i poboljšavajući održivost aktivnosti ulova. ITACA se usredotočuje na malo pelagično (SP) ribarstvo, što znači ribolovne aktivnosti usmjerene na dvije glavne vrste: inćuna i srdele koje predstavljaju značajan udio prihoda za sektor u Jadranu. Projekt ITACA zapravo pridonosi rastu uspostavljanja sektora ribarstva SP (WP3), testiranju u 7 pilot regija (WP4) i poticanju primjene velikih razmjera (WP5) inovativnih alata usmjerenih na mala i srednja poduzeća za povećanje konkurentnosti SP ribarstva, zajedno s uspostavljanje klastera SP ribarskih poduzeća za zajedničko upravljanje jadranskim ribljim resursima usmjerenim na održivost.

https://www.italy-croatia.eu/web/itaca