3. partnerski sastanak i sastanak Upravnog odbora u sklopu projekta ECOMAP

Treći partnerski sastanak i sastanak Upravnog odbora u sklopu projekta ECOMAP organizirani su 4. i 5. studenoga 2020. u Splitu. Zdravi grad, Pomorsko športsko društvo Spinut, Društvo sportskih ribolovaca Strožanac i Institut za oceanografiju i ribarstvo Split uz potporu voditelja projekta Općine Podstrana, organizirali su 3. partnerski sastanak i sastanak upravnog odbora projekta ECOMAP.
Sastanak se održao u Splitu u prostorijama Zdravog grada, a održan je i putem Skype-a kako bi se omogućilo sudjelovanje partnera koji nisu bili u mogućnosti doći u Split.
Projekt ECOMAP doprinosi cilju eko-ravnoteže i eko-učinkovitosti dijeljenjem novih vrsta planiranja za održivost luka i marina na talijanskom i hrvatskom Jadranu: inovativne metodologije, ulaganja u alate i malu infrastrukturu te obrazovanje osoblja i uključene strane.
Prvi dan sastanka organiziran je kako bi se analizirao napredak projekta koji je postigao svaki partner i s ciljem planiranja budućih aktivnosti. Drugi dan Upravni odbor imao je sastanak s virtualnom prisutnošću g. Marina Miletića, projekt menađera pri upravljačkom tijelu za projekt ECOMAP, kako bi razgovarao o sadašnjem stanju i budućem razvoju projektnih aktivnosti na koje utječu problemi izazvani pandemijom bolesti Covid-19. Članovi Upravnog odbora pripremili su kratku prezentaciju napretka aktivnosti i razgovarali o mogućim glavnim promjenama u proračunu i aktivnostima projekta.
Nakon završetka sastanka, partneri su otišli u posjet pilot lokacijama u marinama Špinut, Strožanac i na plaži Podstrana kako bi vidjeli ekološki održivo poboljšanje pilot lokacija u Hrvatskoj i razmijenili dobre prakse s talijanskim marinama.