WONDER – Transnacionalna mreža odredišta prilagođenih djeci

Projekt WONDER dio je Interreg ADRION – Adriatic-Ionian programa koji ulaže u regionalne inovacijske sustave, kulturnu i prirodnu baštinu, otpornost na okoliš, održivi promet i mobilnost kao i jačanje kapaciteta.

Vodeći partner projekta je grad Fano (Italija), a partneri na projektu su Grad Novigrad-Cittanova, turistička organizacija Herceg-Novi (Crna Gora), grad Cervia (Italija) grad Velenje i razvojni centar Novo Mesto (Slovenija), gradovi Zapadna Achaia i Preveza (Grčka), Opservatorij za dječja i prava mladih (Albanija) te razvojna agencija Grada Dubrovnika (Hrvatska) kojoj je Zdravi grad pridruženi partner.

Glavni cilj projekta WONDER je povećati atraktivnost i konkurentnost odredišta iz Jadransko-Jonske regije zahvaljujući pristupu prilagođenom djeci čiji je cilj poboljšanje životne sposobnosti gradova i turističke ponude (upravljanje, okoliš i usluge) kroz razvoj novih i inovativnih metoda sudjelovanja.

U tom smislu, očekivani rezultati će biti:

– Nova turistička ponuda namijenjena djeci i obiteljima inovativnim participativnim metodama.

– Poboljšana suradnja na lokalnoj i transnacionalnoj razini između turističkog sektora, lokalnih vlasti, organizacija civilnog društva i građana/djece.

– Dobro definiran transnacionalni identitet i podizanje svijesti o razvijenom turizmu prilagođenom djeci na Jadransko-Jonskom području.