KNIN GRAD S PRIČOM, EDUKACIJE STRUČNJAKA

Zdravi grad kao voditelj projekta Knin grad s pričom s Udrugom za djecu i mlade Čarobni svijet nastavlja s aktivnostima u novonastaloj situaciji.

Dosad je odrađeno te dogovoren veći dio aktivnosti projekta. Osobito je značajna edukacija koju je odslušalo 13 stručnjaka koji rade s djecom i mladima, a koja je završena prije odredbi zabrana socijalnih kontakata.

Edukaciju za stručnjake je osmislio ravnatelj Arheološkog muzeja u Splitu, dr. sc. Ante Jurčević, koji je, uključujući i sebe na edukacije angažirao sljedeće eksperte: Miloš Biserko, mag. Arheol., Stjepko Rošin, dipl. diz., Zoja Radić, mag.ethnol., Ivana Radovani Podrug, dipl.etn i Hrvoje Vuletić, dipl.etn., a sve u svrhu kako bi stručnjaci dobili što širu sliku o tome što je nematerijalna kulturna baština, što podrazumijeva nematerijalnu kulturnu baštinu Knina. Nadalje, edukacije stručnjaka su osmišljene kako bi stvorile osnovu za razvijanje ideje kako i što uključiti u brošuru te na koji način smisliti i izabrati idealan suvenir kninskog kraja, što je u konačnici i očekivani rezultat samoga projekta.