Završile aktivnosti naobrazbe i jačanja kompetencija marginaliziranih skupina

“Iskoristi priliku!” je projekt koji je dugotrajno nezaposlenim osobama pružio priliku za stjecanjem novih znanja i vještina na području poljoprivrednih zanimanja s naglaskom na ekološke metode i principe. Ovih dana su dodjeljene posljednje diplome u sklopu provedbe verificiranih programa obrazovanja odraslih. Kroz projekt smo obrazovali vinare/ke, vinogradare/ke, voćare/ke i vrtlare/ice. Program je uspješno završilo 23 polaznika/ca, te nekolicina njih će koristiti dobivena znanja i vještine za pokretanje Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, a ostali će koristiti diplome za zaposlenje u okviru zanimanja kojeg su stekli.

Marginaliziranu skupinu smo također uspješno osnažili uključivši ih u edukacije za razvoj mekih vještina. 24 polaznika smo uključili u program sljedećih edukacija: Komunikacijske i prezentacijske vještine, Timski rad, Samovođenje, Upravljanje konfliktom, Kreativnost,  Zdrav način života i Osnove poduzetništva; te osnažili njihove kompetencije za pronalazak posla ili samozapošljavanje.

Sretno svima, nadamo se kako će iskoritili priliku te na najbolji mogući način postati aktivan i produktivan dio društva u kojem žive.