Treći sastanak projekta ECOMAP partnera i upravnog odbora 4. i 5. studenoga 2020. u Splitu

Zdravi grad, Društvo pomorskog sporta Spinut, Sportsko ribolovno društvo Strožanac i Institut za oceanografiju i ribarstvo Split uz potporu vodećeg partnera, Općina Podstrana, organizirali su 3. sastanak partnera i upravnog odbora projekta ECOMAP. Sastanak se održao u Splitu u prostorijama Zdravog grada, a održan je i putem interneta kako bi se omogućilo sudjelovanje partnera koji nisu mogli doći u Split. Projekt ECOMAP doprinosi cilju eko-ravnoteže i eko-učinkovitosti dijeljenjem novih oblika planiranja za održivost luka i marina na talijanskom i hrvatskom Jadranu: inovativne metodologije, ulaganja u alate i malu infrastrukturu te obrazovanje osoblja i druge uključene strane. Prvi dan sastanka organiziran je kako bi se analizirao napredak projekta koji je postigao svaki partner i s ciljem planiranja budućih aktivnosti.
Drugi dan Upravni odbor imao je sastanak s virtualnom prisutnošću g. Marina Miletića, voditelja projekta JS, kako bi razgovarao o sadašnjem stanju i budućem razvoju projektnih aktivnosti na koje utječu problemi uzrokovani pandemijom. Članovi Upravnog odbora pripremili su kratku prezentaciju napretka aktivnosti i razgovarali o mogućim glavnim promjenama u proračunu i aktivnostima projekta.
Nakon završetka sastanka, partneri su otišli u posjet pilot lokacijama u marinama Špinut, Strožanac i na plaži Podstrana kako bi vidjeli ekološki održivo poboljšanje pilot lokacija u Hrvatskoj i razmijenili dob
re prakse s talijanskim marinama.