Izložba u Srednjoj školi Brač

U Srednjoj školi Brač u Spetru je u sklopu projakta D.E.P.Ra 13.06.2019 postavljena izložba slika i fotografija učenika drugih razreda Srednje umjetnička škole iz Splita.

Cilj projekta je osvjestiti, informirati javnost o , statistički  govoreći, pogubnom depresivnom stanju koje je u našem društvu, nažalost, još uvijek stigmatizirano. Učenici Umjetničke škole su inspirirani razmišljanjem o takvom stanju svojim slikama i fotografijama umjetnički dočarali i približili emocije koje oni povezuju s depresijom. Bilo koji način komunikacije, izražavanja ukoliko uspije doprijeti do svijesti čovjeka, potaknuti ga na razmišljanje i shvaćanje, u ovom slučaju depresije, je dobrodošao, a slika/fotografija govori više od tisuću riječi.

Radvateljica Srednje škole Brač Slavica Pavišić je za izložbu ustupila izložbeni prostor škole.  Učenici Umjetničke škole, osim što su pod mentorstvom  profesora Hane Letica i Kristijana Falek pripremili svoje radove, vrijedno su i strpljivo posložili  izložbu.

D.E.P.Ra. je projekt financiran je od strane Ministarstva zdravlja RH. Nositelj programa je udruga Zdravi grad, a partneri su općina Postira , Grad Supetar i Zdravstveno Veleučilište iz Zagreba.

Izložba se planira postaviti na još par lokacija i izložbenih prostora.