U Kninu se radi punom parom

Vinari, vinogradari, vrtlari i voćari se obrazuju na veliko ovih tjedana u Kninu. Učilište Virtus svojim polaznicima nudi zanimljiv sadržaj te kroz praktičnu nastavu pregršt novih saznanja, pogotovo iz područja ekološke poljoprivrede.

“Iskoristi priliku!” je projekt koji zaista pomaže pojedincima otrgnuti se iz svoje svakodnevnice, socijalno ih uključuje te kroz edukacije mekih vještina jača njihovo samopouzdanje, poboljšava komunikacijske vještine i pronalazi izgubljenu motivaciju.

Prateći rad marginalizirane skupine uključene u aktivnosti projekta “Iskoristi priliku!” vidi se jedan napredak u vidu poboljšanja raspoloženja, interesa i motivacije. Bez obzira o kojem dijelu programa projekta je riječ i bez obzira koja su zaduženja pojedinaca na projektu, razvija se interakcija među svim dionicima, stvara se jedna pozitivna mikroklima gdje pojedinac osjeća pripadnost i oslonac.

Ekološka udruga “Krka” Knin kao  pouzdan, vrijedan i sposoban partner te važan pokretač uključivanja socijalno isključenih  u Kninu i okolici provedbom ovakvog projekta sve više dobiva na značaju u svojoj sredini te postaje snažan stup pojedincima koji su sudjelovanjem u “Iskoristi priliku!” osvjestili važnost biti dijelom ovakvih projekata.