Internacionalni seminar u sklopu PR.O.T.E.C.T. -a

Kao partneri na projektu P.R.O.T.E.C.T. 10.04. smo u dvorani hotela Art održali Internacionalni seminar. Na seminaru su sudjelovali

naši partneri iz Italije, Talijansko društvo za zatvorsku zdravstvenu zaštitu i medicinu, kolege sa sveučilišta Sapienza iz Roma te partneri iz Portugala sa sveučilišta Minho iz Brage.

Svrha seminara je upoznati te razmjeniti stanje i problematiku sprečavanja, procjenjivanja i liječenja seksualnih prijestupnika u sve tri navedene države u svrhu ostvarenja cilja projekta.

Glavni cilj projekta je izgraditi mrežu za razmjenu i prijenos znanja i dobrih praksi kako bi se poboljšalo sprječavanje nedjela seksualnih prijestupnika (SO) te se kao rezultat očekuje poboljšanje europske suradnje u podizanju svijesti o upravljanju i rehabilitaciji SO-a.

Na seminaru su stručnjakinje Gđa Livija Plančić, predsjednica udruge Bijeli krug, Gđa. Jadranka Čaljkušić-Ivanović, voditeljica Probacijskog ureda Split te Gđica Petra Sinovčić, predstavnica udruge Domine, održale svoja izlaganja u kojima su sa svoje točke gledišta, u skladu s područjem svoga djelovanja, dale svoj doprinos seminaru.

Na sastanku Upravnog odbora projekta, dana 11.04. ,u prostorima udruge su doneseni zaključci, definirani rezultati te je sastavljen dnevni red idućeg seminara u Portugalu.